Tartalom

Ez az oldal grafológiával kapcsolatos írásokat, grafoteszteket tartalmaz. Elsősorban azoknak szól, akiket érdekel az íráselemzés, szívesen vizsgálgatják saját írásukat, de nem képzett grafológusok.

Mi a grafológia?

Röviden: Olyan tudomány, amelynek célja a személyiség feltárása a kézírás vizsgálatán keresztül.

Bemutatkozás

Fodor Gabriella vagyok. 2002 óta foglalkozom grafológiával. Az íráselemzés tudományával kapcsolatos ismereteim javát a Grafológiai Intézetben szereztem. Mivel tanárként dolgozom (vagyis most épp gyed-en vagyok), nagyon jól hasznosítom mindazt, amit magamba szívtam a grafológiáról. Szakdolgozatomat is pályaorientációs témában készítettem. Ezt az oldalt azért indítottam, hogy minden grafológiára nyitott olvasó számára érdekes vagy hasznos (vagy érdekes és hasznos) irományokat tehessek közzé. Ha kérdésed van, írj a gabfod@freemail.hu címre!

Hírlevél

Társas érdeklődésű vagy?

2010.05.17. 15:07 :: gabfod

Az előző bejegyzésben a munkaerő-kiválasztás és a grafológia kapcsolatáról olvashattál. Ehhez kapcsolódik ez a teszt is. Számos tevékenységi területen a munkavállaló nem egyedül dolgozik, hanem  munkatársaival együttműködve. Van, aki ilyen formában a leghatékonyabb, míg másokat inkább hátráltat a csoportmunka.

Te társas irányultságú vagy?

Először is szükség van egy írásmintára. Legyen kb. 1 A/4-es oldalnyi, 2-3 papír alátéten, sima lapra írt szöveg. Fontos, hogy fejből írd. Tartalmazzon megszólítást és persze aláírást!

Lássuk, mi jellemzi az írásomat!

1.       Betűim szélesek.

2.       A betűim között kicsi a távolság. Nem férne közéjük egy kis nyomtatott „o” betű.

3.       A szavak között kicsi a távolság. Legfeljebb egy „o” betű írható közéjük.

4.       A sorok nincsenek túl távol egymástól.

5.       Sok olyan íves, kehely alakú forma található az írásomban, ami felfelé nyitott.  Pl.

 

 

 

6.       A jobb margóm kicsi. Nem férne a teljesen kiírt sorok végére öt szorosan egymás mellé írt „o” betű. vagy Az utolsó sorban kisebb a jobb margó mint az első sorban.

Fontos: Ha a vizsgált sorok végén mondatközi vagy mondatvégi írásjel szerepel, válaszd a következőt vagy az előzőt!

7.       A bal margóm nagy. A bekezdés nélküli sorok elejére beférne még legalább nyolc „o” betű. vagy A bal margóm az utolsó bekezdés nélküli sorban nagyobb lett, mint az első sorban.

8.       Az 5 vagy több betűs szavakban általában 4-6 betűt írok le összekötve, vagyis a toll felemelése nélkül.

9.       Az aláírásom közelebb van a lap jobb széléhez, mint a papír képzeletbeli függőleges felezőjéhez.

10.   Az írásomra a következő jegyek együttesen jellemzőek: közepes betűméret és betűtávolság, kicsi vagy közepes szótávolság, enyhe jobb dőlés, lendület, kicsi/hiányzó jobb margó.

 

Ha a fenti megállapítások közül legalább 7 fellelhető a kézírásodban, igazi társas típus vagy. Bizonyára szívesen dolgozol emberek között és emberekkel. Könnyedén teremtesz kapcsolatokat idegenekkel is. Többnyire jó kommunikációs képességekkel rendelkezel. A környezeted általában barátságosnak, kellemes társaságnak tart, és gyorsan elfogad. Olyan munkakörökben valósíthatod meg önmagad, ahol kamatoztathatod nyitottságodat. Nem részesíted előnyben az önálló munkavégzést, sokkal hatékonyabb vagy csoportban. Nyitott vagy a külvilág hatásaira, nem zárkózol el a tanácsok elől.

Szólj hozzá!

Címkék: csoportmunka munkahelyi grafológia társas érdeklődés

A bejegyzés trackback címe:

https://grafodor.blog.hu/api/trackback/id/tr562010233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása