Tartalom

Ez az oldal grafológiával kapcsolatos írásokat, grafoteszteket tartalmaz. Elsősorban azoknak szól, akiket érdekel az íráselemzés, szívesen vizsgálgatják saját írásukat, de nem képzett grafológusok.

Mi a grafológia?

Röviden: Olyan tudomány, amelynek célja a személyiség feltárása a kézírás vizsgálatán keresztül.

Bemutatkozás

Fodor Gabriella vagyok. 2002 óta foglalkozom grafológiával. Az íráselemzés tudományával kapcsolatos ismereteim javát a Grafológiai Intézetben szereztem. Mivel tanárként dolgozom (vagyis most épp gyed-en vagyok), nagyon jól hasznosítom mindazt, amit magamba szívtam a grafológiáról. Szakdolgozatomat is pályaorientációs témában készítettem. Ezt az oldalt azért indítottam, hogy minden grafológiára nyitott olvasó számára érdekes vagy hasznos (vagy érdekes és hasznos) irományokat tehessek közzé. Ha kérdésed van, írj a gabfod@freemail.hu címre!

Hírlevél

Racionális gondolkodású vagy?

2010.06.27. 22:15 :: gabfod

A racionalitás ésszerűséget jelent, vagyis a személy a dolgok megítélésében, döntéshozatalakor elsősorban a fejére, az észérvekre hallgat, érzelmei ritkán befolyásolják. Megérzéseit, ösztöneit képes háttérbe szorítani. Nehezen fogadja el légből kapott elképzeléseket, a hirtelen ötleteket, a logikus megközelítés híve. Általában érdekli a dolgok tudományos megközelítése.  Otthonosan mozog a számok, adatok világában. Jól átlátja a dolgokat, rendszerező, többnyire precíz, pontos.

Vizsgáld meg az írásod az alábbi szempontok alapján! A 9 állítás a racionalitás grafológiai megjelenését jellemzi.

1.       Betűim kicsi vagy közepes méretűek.

2.       Az 5 vagy több betűs szavakban általában legfeljebb 2-3 betűt írok le összekötve, vagyis a toll felemelése nélkül.

3.       A betűket általában egyszerűsítem, igyekszem az iskolában tanultnál kevesebb vonallal leírni.

4.       A hurkok a b, f, h, k, l betűkben hosszúak.  

 

 
 

 

5.       Írásom nyomatéka gyenge vagy közepes. Ha megfordítom a papírt, és az ujjammal végigsimítom, nem vagy alig érzem a vonalakat.

6.       Írásomban a szavak, a sorok láthatóan elkülönülnek, nem folynak egybe. Bekezdésekre tagolom a szöveget. Az írásomnak minden oldalon van kerete, vagyis margója.

7.       Az írásképem nem sűrű. Több a fehér, mint a beírt felület.

8.       Az egyes betűim alakja ugyanolyan a szöveg különböző részein is. Írásomra nem jellemző az ingadozás.

9.       A betűim állóak vagy enyhén jobbra dőlnek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafodor.blog.hu/api/trackback/id/tr452114583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása