Tartalom

Ez az oldal grafológiával kapcsolatos írásokat, grafoteszteket tartalmaz. Elsősorban azoknak szól, akiket érdekel az íráselemzés, szívesen vizsgálgatják saját írásukat, de nem képzett grafológusok.

Mi a grafológia?

Röviden: Olyan tudomány, amelynek célja a személyiség feltárása a kézírás vizsgálatán keresztül.

Bemutatkozás

Fodor Gabriella vagyok. 2002 óta foglalkozom grafológiával. Az íráselemzés tudományával kapcsolatos ismereteim javát a Grafológiai Intézetben szereztem. Mivel tanárként dolgozom (vagyis most épp gyed-en vagyok), nagyon jól hasznosítom mindazt, amit magamba szívtam a grafológiáról. Szakdolgozatomat is pályaorientációs témában készítettem. Ezt az oldalt azért indítottam, hogy minden grafológiára nyitott olvasó számára érdekes vagy hasznos (vagy érdekes és hasznos) irományokat tehessek közzé. Ha kérdésed van, írj a gabfod@freemail.hu címre!

Hírlevél

Kreatív vagy?

2010.04.23. 20:17 :: gabfod

A kreativitás olyan tulajdonság, ami számtalan formában nyilvánulhat meg. Lehetsz kreatív a konyhában, amikor új recepteket eszelsz ki, a munkában, amikor reklámozni akarod a vállalkozásodat, az iskolában, amikor azt akarod, hogy a te esszéd járjon körbe mintaként az osztályban, a hisztiző gyerekeddel, amikor a játszótéren rá akarod venni, hogy adja vissza a labdát Karcsikának...
Ezért a képességért ugyanúgy gének felelősek, mint a szemünk színéért vagy testi adottságainkért. Azért nem kell elkeseredni: fejleszthető. Ezenkívül, lehet, hogy szunnyadó kreativitásunk csak azért nem kelt életre, mert túl sok negatív kritikát vagy tiltást kaptunk.
A kreativitás, vagyis alkotóképesség újításra, felfedezésre való képesség. A kreatív ember olyan megoldásokat talál, amelyek nem mások már kész elképzelései, megvalósításai. Változásra törekszik, ezért nyitott az új elképzelések felé. Gyakran impulzív természetű, kevéssé tudja kontrollálni magát, nehezebben igazodik a szabályokhoz. Az új, váratlan helyzetekre képes gyorsan és rugalmasan reagálni.
Mindez feltárható a kézírásból.
 
Íme a kreatív ember írásának 10 jellemzője:
1.       A betűk több helyen is eltérnek az iskolában tanult formáktól.
2.       Egy-egy betű a szöveg különböző helyein többféleképpen jelenik meg.
3.       Több helyen is megfigyelhető, hogy a betűk nem a tanult módon kapcsolódnak össze.
4.       A nagy kezdőbetűk kiemelkedők, hangsúlyosak.
5.       A sorok hullámosak.
6.       A hosszú ékezetek néhol hozzákapcsolódnak a következő betűhöz. 
 
 
 
 
 
7.       A „k” betű több alakban jelenik meg. 
8.       A hurkok a „b”, „f”, „h”, „k”, „l” betűkben szélesek, teltek.
 
 
 
 
9.       Az ékezetek magasabban vannak, mint a „b”, „f”, „h”, „k”, „l”, „t” betűk felső része.
 
 
 
 
 
10.   A betűformák néhol hullámformává módosulnak. Az írás bizonyos helyeken úgy néz ki, mint amikor elgurul egy fonalgombolyag.
 
 
 
 
Fontos! Az, hogy a felsoroltakból kinek hány jellemző figyelhető meg az írásában, nem mutatja azt, hogy milyen mértékben kreatív. Sokkal inkább informál arról, hogy milyen területeken működik kreatívan, illetve hogy a kreativitás melyik összetevője (rugalmasság, impulzivitás, gyors gondolkodás, érzékenység, kombinációs képesség stb.) jellemzi. Mindez szakszerű grafológiai elemzés során tárható fel.

Szólj hozzá!

Címkék: kreativitás

A bejegyzés trackback címe:

https://grafodor.blog.hu/api/trackback/id/tr1001946463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása