Tartalom

Ez az oldal grafológiával kapcsolatos írásokat, grafoteszteket tartalmaz. Elsősorban azoknak szól, akiket érdekel az íráselemzés, szívesen vizsgálgatják saját írásukat, de nem képzett grafológusok.

Mi a grafológia?

Röviden: Olyan tudomány, amelynek célja a személyiség feltárása a kézírás vizsgálatán keresztül.

Bemutatkozás

Fodor Gabriella vagyok. 2002 óta foglalkozom grafológiával. Az íráselemzés tudományával kapcsolatos ismereteim javát a Grafológiai Intézetben szereztem. Mivel tanárként dolgozom (vagyis most épp gyed-en vagyok), nagyon jól hasznosítom mindazt, amit magamba szívtam a grafológiáról. Szakdolgozatomat is pályaorientációs témában készítettem. Ezt az oldalt azért indítottam, hogy minden grafológiára nyitott olvasó számára érdekes vagy hasznos (vagy érdekes és hasznos) irományokat tehessek közzé. Ha kérdésed van, írj a gabfod@freemail.hu címre!

Hírlevél

Empatikus vagy?

2010.05.22. 14:28 :: gabfod

Az empátia olyan képesség, amelynek segítségével a másik emberrel való közvetlen kapcsolat során bele tudjuk élni magunkat a másik lelkiállapotába. Meg tudunk érezni és érteni a másikban olyan érzéseket, indítékokat és törekvéseket, amelyeket nem mond ki, és amelyek nem egyértelműen következnek az adott helyzetből.

Az empátia írásjegyei a következők:

1. A szavak között kicsi a távolság. Nem férne közéjük egynél több „o” betű.
2. A sorok közel vannak egymáshoz. Nem férne közéjük kettőnél több „o” betű.
3. A betűformáim néhol hullámformává módosulnak. Az írásom bizonyos helyeken úgy néz
ki, mint amikor elgurul egy fonalgombolyag. 
 
 
 
4. A soraim hullámosak.
5. Írásom nyomatéka gyenge. Ha megfordítom a papírt, és végigsimítom az ujjammal, nem érzem a vonalakat.     
6. Írásom nyomatéka egyenletes, az írás minden részen egyforma, nincsenek túl erősen megnyomott vonalaim.     
7. A utolsó betűim végvonala több szó esetén is kehely formájú. Ha beleírnék egy „o” betűt, szépen beleilleszkedne. 
 
 
 
 
 
8. Vonalaim rugalmasak. Ha képzeletben összenyomnám a szavakat, nem törnének össze, hanem elengedés után visszapattannának.
 
 
 
 
9. Az írásomra a következő jegyek együttesen jellemzőek: közepes betűméret és betűtávolság, kicsi vagy közepes szótávolság, enyhe jobb dőlés, lendület, kicsi/hiányzó jobb margó.    
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafodor.blog.hu/api/trackback/id/tr702022927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása